Általános Iskola

Würtz Ádám Általános Iskola Tamási Lajos Általános Iskolája

Az írásos emlékek alapján már 1722-ben volt a községnek iskolája. 1948-ban nyolc osztályos állami iskola lett a hatosztályos népiskolából, majd 1986-ban újabb három tanteremmel bővítették az iskola épületét.

1992-ben az épület teljes bővítését végezték el pályázat útján. Három falu önkormányzata 1994-ben iskolafenntartó társulást hozott létre.

A következő években folyamatos változásokat történtek az iskola életében.

2013-ban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakulásával előbb az óvodák váltak le a nagy intézményről, majd később a gimnázium is. Mi megmaradtunk tagintézményként, a Würtz Ádám Általános Iskola Tagintézményeként.

A nevelés-oktatás eredményessége: a gyermekszeretet, a különös gondoskodás és felelősség, a végtelen türelem és alaposság gyümölcse.

 

Fontosnak tartjuk a tanulók szilárd alapkészségeinek kialakítását, képességeiknek fejlesztését, a szociokulturális hátrányok leküzdését, illetve megfelelő kommunikációs képesség és viselkedéskultúra kialakítását.

Iskolánkban lehetőség van színművészeti és képzőművészeti-oktatásra, úszás-oktatásra, illetve német és futball szakkörön való részvételre.

A 2018-2019-es tanévtől bevezetésre került az angol, mint idegen nyelv első osztálytól.

Terveink között szerepel a zeneművészeti tagozat valamint a néptánc oktatás elindítása.

Munkánk eredményeként tanulóink szép sikereket érnek el járási és körzeti versenyeken. Többek között labdarúgásban, atlétikában, mesemondó- és rajzversenyeken, néprajzi vetélkedőn, Curie környezetvédelmi emlékversenyen, komplex tanulmányi versenyen, népdaléneklési versenyen szerepelünk tisztes helytállással.

 

„A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.” (Tari Annamária)

 

 

Poszpischné Csereklei Gabriella

tagintézmény-vezető

Fenntartó:

TAMÁSI TANKERÜLETI KÖZPONT

7090 Tamási, Szabadság u. 29.

E-mail: tamasitk@kk.gov.hu

Elérhetőség

Cím:7092 Nagykónyi, Iskola u. 315.

Telefon: 74/576-007, 576-006

Fax: 74/576-005

E-mail: nagykonyi.iskola@gmail.com

 

KÖRZETI ISKOLÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Számlaszám: 70900062-10001734