1952. december 10.-én született Dombóváron. Édesanyja Szigeti Ilona édesapja Almacht Ferenc, mindketten Nagykónyi születésűek.

Gyermekkora nagy részét Nagykónyiban töltötte. Barátaival a Koppány folyóban pecáztak, a hegyekben a szőlőkben csavarogtak, a kultúrházban pingpong meccseket játszottak, kerékpáron bejárták az egész határt. Csodálatos emlékek a ma is élő és a már eltávozott barátokkal!

Dombóvár, az iskola, a sport, a gyönyörű fiatal élet, az Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium szintén felejthetetlen élményeket adott.

Mészáros tanár úr és édesanyja bíztatására felvételizett, majd elvégezte a Jogtudományi Egyetemet.

A család támogatásával, felesége és 3 gyermeke mellett további két diplomát szerzett.

A Magyar Páneurópai Unió titkára.

1990-től 20 éven át dr. Habsburg Ottó magyarországi ügyinek intézője, „félhivatalosan”: titkára volt. Szervezte útjait, látogatásait. Nagy szerepe volt abban, hogy 1999-ben dr. Habsburg Ottó elfogadja és átvegye az akkori képviselő-testület döntése szerint a Nagykónyi díszpolgári címet.

Szívével, lelkével Nagykónyinak vallja magát. Minden tőle telhető segítséget, támogatást megad a településnek. Rendezvényeink rendszeres látogatója.

Munkássága elismeréseként Nagykónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Díszpolgári címet adományoz Dr. Almacht Ottó részére, aki kiemelkedően jelentős munkájával példamutató emberi magatartásával országosan és nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a község tekintélyének, jó hírnevének növeléséhez.