Orbán Krisztián Szekszárdon született, de gyerekkorában hetente látogatott Nagykónyiba, ahol nagyszülei laktak. A nyári szünetekben rendszeresen heteket töltött Kónyiban és öccsével besegített a nagymamája által működtetett mozi ügyeibe. Az egyikőjük számolta a visszajárót, a másik tépte a jegyet. Sőt, ha a mozigépész munkára alkalmatlan állapotban jelent meg a vetítés előtt, a film befűzését is elvégezte. Krisztián emellett nagy igyekezettel járt a szekszárdi Garay Gimnáziumba, majd a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre.

Ezt követően a világ talán legjobb egyetemén az MIT-n (emájtin) szerzett diplomát és elvégezte a Flecther School-t (flecser szkúlt), az Egyesült Államok legrégebbi diplomáciai akadémiáját, ahol diplomáciai és nemzetközi jogi masters fokozatot szerzett.

A tanulmányai előtt és után tíz országban dolgozott tanácsadóként, majd 2007-ben megalapította saját cégét, az Oriens-t. E társaság mára három nagyméretű magyar középvállalat tulajdonosa, köztük a Pek-Snack Kft-é. Az Oriens nagyon büszke arra, hogy valamennyi cége gyorsan növekszik és évről-évre több tucatnyi munkahelyet teremt. Nős, három gyermeke van és mindhármat Nagykónyiban keresztelték.

A legidősebb gyermeke keresztelője előtt beszéltünk arról az ötletéről, amely a Nagykónyi Általános Iskola tanulóinak ösztöndíj-támogatásáról szól. Édesapjával támogatják az Orbán Gyula ösztöndíjasokat. Rendszeresen segíti településünk rendezvényeit. Jelentős anyagi hozzájárulásával valósult meg a Világháborúk hősi emlékművének felújítása is.

Tevékenységei elismeréseként Nagykónyi Község önkormányzatának Képviselő-testülete Díszpolgári címet adományoz Orbán Krisztán részére, aki példamutató emberi magatartásával, kiemelkedő munkájával és tevékenységével országosan és nemzetközi viszonylatban is általános elismerést szerzett. Hosszabb időn keresztül jelentős mértékben támogatta a település fejlődését, a közösség érdekeit és javát. Hozzájárulva ezzel a község tekintélyének, jó hírnevének növeléséhez.